Foto van Jean Henkens

Jean Henkens

Bioloog en groene architect bij Center Parcs

Ik ben Jean Henkens en al 25 jaar de bevlogen bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs. Meer ...

07 / 10 / 2011De lappenmand

Hoofdafbeelding voor De lappenmand
  • Locatie

Het is even geleden, maar hier ben ik weer. De draad was niet doorgeknipt, enkel even opzij geschoven. Er komen in ieders leven wel eens momenten voor dat het je wat minder gaat, je staat er zelden bij stil, maar gezond zijn is niet altijd vanzelfsprekend. Mensen houden er wel rekening mee, en als het je wat minder gaat, dan heb je dokters en verplegers die je kunnen helpen.Er bestaan allerlei medicijnen die je helpen om snel beter te worden, gelukkig maar.

Lees meer

01 / 09 / 2011Big Mama (1 reactie)

Hoofdafbeelding voor Big Mama
  • Locatie

De meeste van onze vakantieparken zijn ontstaan op plaatsen die een soms onverwachte voorgeschiedenis hebben. Het is niet denkbaar en zeker ook nooit onze intentie om een vakantiepark in een kwetsbaar natuurgebied te ontwikkelen. We zijn zelf ervaren 'natuurbouwers'.

Lees meer

15 / 07 / 2011Geen enkele plek bleef open... (2 reacties)

Hoofdafbeelding voor Geen enkele plek bleef open...
  • Locatie

Ik ben vandaag op ons nieuwste park, Les Trois Forêts. Dit vakantiepark is nu een jaar oud en je ziet dat de natuur zich snel meester maakt van elk plekje omheen de cottages dat nog vrij was. Overal ontspruiten nieuwe bomen en heesters tussen de kruidenlaag op. Er is ook een massa van boomzaden voorradig. Het groene hart van het park, met een oppervlakte van bijna 100 hectares, is niet beroerd tijdens de bouw van het park. Dit hart is een gezond en volwassen bos met een variatie aan naaldhout bomen en loofbomen.

Lees meer