Foto van Jean Henkens

Jean Henkens

Bioloog en groene architect bij Center Parcs

Ik ben Jean Henkens en al 25 jaar de bevlogen bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs. Meer ...

Per trein naar Amsterdam

24 / 05 / 2011 

Hoofdafbeelding voor Per trein naar Amsterdam
  • Locatie

We hebben vandaag een afspraak bij een architectenbureau midden in de stad Amsterdam. Daar zullen mijn collega Michel en ik de ontwerpers van Albron ontmoeten. Dit architectenbureau tekent de nieuwe restaurantconcepten voor Center Parcs uit. Samen gaan we ervoor zorgen dat deze nieuwe stromingen en het moderne jasje waarin de firma Albron de restaurants wil steken, goed zullen aansluiten bij het hart van Center Parcs. Het zal uiteraard niet altijd even makkelijk zijn. 

 
Onze Market Domes en het hele centrale deel van elk park hebben immers een zeer uitgesproken ziel. Het zijn altijd landschappen, tropische of subtropische tuinen, ecosystemen op zichzelf, en als je daar iets aan wilt toevoegen of in wilt veranderen, dan zal dit heel nauw moeten aansluiten bij de basis. Onze gasten verwachten bij Center Parcs een exotische en fascinerende omgeving, waarin ze kunnen flaneren en waar ze diverse outlets kunnen ontdekken. Alles zal zich aan deze verwachting en de bestaande basis moeten aanpassen. Alle ontwerpers en architecten hebben - in al die jaren waarin ons bedrijf is gegroeid - zich aan die basisvisie geconformeerd. Gelukkig maar, want hierdoor zijn al onze parken tot uitzonderlijke plekken uitgegroeid.
 
De mening van Michel en mijzelf is dat we de vakantiebeleving van onze gasten overal tot een geweldige ervaring moeten maken. Of je nu in een restaurant, een winkeltje, op een terrasje of waar dan ook zit, bij Center Parcs is alles een beleving. Het zal niet heel makkelijk zijn, want elke ontwerper wil graag zijn eigen stijl inbrengen. Naar alle verwachting zal het dus wel een hele discussie worden. Ik ben een beetje nerveus voor het gesprek, want nu gaan andere ontwerpers ingrijpen in de tropische jungles, waar ik al 25 jaren met veel zorg aan werk. Gelukkig deelt Michel dezelfde mening en heeft hij een enorm talent voor ontwerpen en is hij uitzonderlijk als mens.
Hopelijk wordt het toch een fijne dag.
 
Tot gauw,
 
Jean.

Commentaren

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.