Foto van Jean Henkens

Jean Henkens

Bioloog en groene architect bij Center Parcs

Ik ben Jean Henkens en al 25 jaar de bevlogen bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs. Meer ...

Even terug naar de vergadering van afgelopen week

31 / 05 / 2011 

  • Locatie

We waren afgelopen week te gast bij de ontwerpers van Albron. Dit Amsterdamse architectenbureau ontwikkelt de nieuwe horeca concepten voor Center Parcs in Nederland en België. Met deze mensen moeten we dus een juiste afstemming vinden om de nieuwe restaurantsferen in onze parken te optimaliseren. Ik heb zelf niet echt een mening over menu's en horeca concepten, maar des te meer over sferen en inrichtingen, vandaar deze samenkomst.

 
De ontwerpen zoals die nu gepresenteerd zijn, voelen erg modern en koel aan, en missen de tropische junglesfeer die ons zo eigen is. We hebben onze zorgen over dit moderne en soms minimalistisch ontwerp goed kunnen plaatsen. Er is nu een beter gevoel en meer begrip voor een optimaler ontwerp. Alle nieuwe ontwerpen moeten uitgaan van een storyline, een verhaal of een legende, die het nieuwe ontwerp tot een ontdekking omvormen. Een restaurant of een café dat zich midden in een tropische jungle van Center Parcs bevindt, moet daar in thuishoren. Het moet een plekje zijn, dat elke gast ontdekken wil. Het moet net zoals een Aqua Mundo een Center Parcs plekje zijn.
Eten en drinken moet bij je vakantiegevoel horen, anders zijn ze gelijk aan alle restaurants die je thuis ook kan vinden. 
 
De Market Dome, waarin deze restaurants maar ook het café en de shops zich bevinden, is één grote vakantie-expeditie voor onze gasten. Het moet er aangenaam anders zijn dan alle plekken die je kent. Het landschap met planten, vijvers, dieren en speciale objecten vormen een ontdekkingsroute voor de bezoekers. Dit moet zich in alles en overal voortzetten. En een storyline helpt hierbij.
 
Een restaurantconcept draait rond een verhaal van mensen of dingen, die thuishoren in deze avontuurlijke omgeving.
Mijn collega Michel heeft hier heel veel ervaring mee. Hij werkte vroeger voor de grootste attractieparken van de wereld en weet heel goed hoe je een geweldige gastenbeleving kan opbouwen. Voor de ontwerpers van Albron is dit nieuw, maar ze verstaan onze zorgen en behoeftes wel. We zullen ze een eind op weg helpen om de beste nieuwe restaurantdesigns te ontwikkelen. Wij hebben dit wel vaker gedaan.
 
Er is een goed teamgevoel ontstaan, en ik geloof in een goede samenwerking. Aan mij zal het niet liggen. Er zijn wel honderden verhaallijnen te bedenken die passen in onze tropische jungles, en die een perfecte aansluiting maken met heerlijk eten en drinken. Ik noem er maar een paar : de boomfluisteraar, het plantentheater, de dierenburgemeester, het 'jurassic park' van planten, de verdwaalde ontdekkingsreiziger, de aardappelkoning, de bamboeberen, een vlinderbos en ga zo maar door. Het zijn allemaal verhalen die je in een restaurant tot leven kan brengen, en die plekken laten ontstaan die iedereen beleven wil. Dat is niet alleen voor Center Parcs zo, maar ook voor Sunparks moet dit gelden. Onze gasten hebben recht om op elk moment en op elke plek echt op vakantie te zijn, daar is iedereen het wel mee eens.
 
De meeting was nodig en zinvol, dus het resultaat moet goed zijn.
 
Tot gauw,
 
Jean. 

Commentaren

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.